У мережі з’явився навчальний серіал про цифрові права та безпеку в інтернеті

Чому цифрові права важливі та як онлайн-платформи використовують персональні дані

Серіал про цифрові права

Як впоратися з емоційними складнощами: поради

Українцям пропонують переглянути навчальний серіал про цифрові права, які гарантують безпеку в мережі.

У серіалі розповідають чому цифрові права важливі, що таке право «бути забутим» та як онлайн-платформи використовують наші персональні дані.

Після перегляду усіх серій глядачам стане відомо, чому свобода в інтернеті не є абсолютною та яку відповідальність несе особа за поширення коментарів.

Зокрема, у відео серіалу міститься інформація про штучний інтелект та поради, як захистити персональні дані.

До участі в серіалу залучено наступних спікерів: голова громадського об’єднання «Лабораторія цифрової безпеки» Віта Володовська, керівник напряму «Цифрові права» Лабораторії цифрової безпеки Максим Дворовий, юристка громадського об’єднання «Лабораторія цифрової безпеки» Тетяна Авдєєва.

Також до команди спікерів серіалу долучилися медіаюристка, адвокатеса, членкиня комітету з медіа та рекламного права Національної асоціації адвокатів України Аліна Правдиченко та адвокатеса, юристка Центру стратегічних справ «Українська Гельсінська спілка з прав людини» Анастасія Некрасова. 

Серіал містить три модулі, і після його перегляду глядачі зможуть пройти фінальний тест та перевірити свої знання.

Варто зауважити, що навчальний серіал створено з ініціативи Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Американської асоціації юристів Ініціативи з верховенства права (ABA ROLI в Україні) в межах програми «Сприяння Інтернет свободі в Україні» та в співпраці з громадською організацією «Лабораторія цифрової безпеки».

Джерело: Дія.Освіта

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді