Які державні гарантії в умовах воєнного стану мають працівники зак­ладів освіти

Державні гарантії працівникам зак­ладів освіти визначає нова стаття 57-1 Закону про освіту

Набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо державних гарантій в умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану» від 15.03.2022 № 2126-ІX. Він створює умови для відновлення якісного та безпечного освітнього процесу в умовах воєнного стану. Державні гарантії працівникам зак­ладів освіти визначає нова стаття 57-1 Закону про освіту.

Які гарантії

1. Організація освітнього процесу в дистанційній формі або в будь-якій іншій формі, що є найбільш безпечною для його учасників.

2. Збереження місця роботи, середнього заробітку, здійснення виплати стипендії та інших виплат, передбачених законом.

3. Місце проживання (пансіон, гуртожиток тощо) та забезпечення харчуванням (у разі потреби).

На кого поширюються

Здобувачі освіти, працівники закладів, установ освіти, наукових установ, зокрема ті, які були вимушені змінити місце проживання (перебування), залишити робоче місце, місце навчання, незалежно від місця їхнього проживання (перебування) на час воєнного стану.

Хто забезпечує

1. Органи виконавчої влади, органи військового командування, військові, військово-цивільні адміністрації та органи місцевого самоврядування, їх представники, посадові особи (керівники, голови, начальники), органи управління (структурні підрозділи) у сфері освіти.

2. Заклади освіти, установи освіти, наукові установи, їх засновники.

З. Громадські обʼєднання, благодійні організації та фізичні особи, які здійснюють благодійну (волонтерську) діяльність.

Складено відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо державних гарантій в умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану» від 15.03.2022 № 2126-ІX. Цим законом зміни внесено до розділу VI Закону України «Про освіту», а саме додано статтю 57-1 «Державні гарантії в умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану»

Джерело: стаття журналу Практика управління закладом освіти

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Працівники втратили інтерес до роботи: яку модель мотивації обрати

Ви постійно мотивуєте працівників — нараховуєте премії, доплати, влаштовуєте конкурси на кращого працівника місяця. Однак ліпше працювати вони не починають. Чому мотивація не працює? Насправді працює, але за умови, що вона правильно побудована. Оберіть ефективну модель мотивації ваших працівників
19039

Який він – сучасний керівник закладу освіти?

Креативний, самодостатній, розуміє як створити комфортний освітній простір у закладі, реалізовує успішні ідеї щодо покращення якості освіти, забезпечує умови для самореалізації дітей та педагогів. Впізнаєте себе? Тоді ви ідеально підходите на посаду керівника. Та це ще не всі характеристики. Детальніше - у публікації.
29715

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32721

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді