У МОЗ повідомили про покращення ситуації з COVID-19 в Україні

Теми:
За останні тижні кількість нових випадків коронавірусу склала менш як 200 тисяч за тиждень

Ситуація з коронавірусом у країніЯк виконувати норми харчування в дитсадку: роз’яснення експерта МОЗ

Вперше за останні чотири тижні кількість нових випадків коронавірусу склала менш як 200 тисяч за тиждень.

Таку інформацію повідомили під час селекторної наради щодо протидії поширенню на території України коронавірусної хвороби COVID-19, що відбулася за участі прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Зокрема, у Міністерстві охорони здоров’я наголосили на зменшенні кількості госпіталізацій. Так, за минулий тиждень до лікарень потрапили 20 тисяч пацієнтів, що на 4 тисячі менше, ніж тижнем було.

«Вперше за шість тижнів кількість виписаних із лікарень перевищила кількість госпіталізованих. Це призводить до того, що кількість зайнятих ліжок із хворими коронавірусною хворобою постійно зменшується», — зауважив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Як повідомив керівник відомства, завантаженість ліжок, відведених для хворих на COVID-19, наразі становить 35%.

Окрім того, прем’єр-міністр Денис Шмигаль надав розпорядження для Міністерства охорони здоров’я проаналізувати карантинні обмеження з урахуванням епідемічної ситуації та рекомендацій країн Європейського Союзу. Та, за необхідності, внести зміни до тих вимог, що діятимуть після 31 березня у «помаранчевих» та «зелених» зонах з огляду на весняно-літній період.

«Низка європейських країн уже послаблює карантинні заходи для туристичних поїздок. У березні, за прогнозами, ми вийдемо на стабілізацію епідемічної ситуації. Тож маємо зараз напрацювати нові рішення на весняно-літній період», — акцентував Денис Шмигаль.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді