Ноутбуки для вчителів: держава закупила більше, ніж планувалося

Теми:
Міністр освіти оприлюднив дані щодо результатів проєкту «Ноутбук кожному вчителю»

Результати проєкту «Ноутбук кожному вчителю»Як уникнути конфліктів із батьками учнів: три експресзаходи

Завдяки проєкту «Ноутбук кожному вчителю» придбали понад 62 тисячі ноутбуків для закладів освіти. Хоча спочатку планувалося, що педагоги отримають 60 тисяч ноутбуків.

Таку інформацію зазначив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

Він зауважив, що завдяки командній співпраці МОН, Мінцифри та СБУ процес закупівлі ноутбуків для вчителів був максимально прозорим.

Середня вартість одного ноутбука склала 17,8 тисячі гривень. Дізнатися перелік, скільки ноутбуків отримали педагоги в кожній області можна за посиланням.

Однак, відповідно до плану проєкту, 60 тисяч ноутбуків мали отримати 24 області та 10 районів Києва за рахунок субвенції та співфінансування від кожної з областей. Але вдалося закупити 62 674 ноутбуки.

«Спільними зусиллями за короткий проміжок часу нам вдалося не просто забезпечити комп’ютерною технікою чимало вчителів, а й перевиконати план. Я впевнений, що це лише початок», — наголосив очільник відомства.

Варто зазначити, що на проєкт «Ноутбук кожному вчителю» з держбюджету виділили 980 мільйонів гривень. Придбані ноутбуки закріплюються за навчальними кабінетами відповідних закладів освіти та використовуються виключно для організації навчання.

Зокрема, кожен придбаний ноутбук оснащено всім необхідним для дистанційної роботи вчителя — камерою, потужним процесором та можливістю під’єднання до інтернету. Це дозволить зробити навчальний процес сучасним та зручним, незалежно від карантинних обмежень через COVID-19.

Раніше міністр освіти та науки повідомляв, що понад 73 мільйона гривень зекономлених коштів із закупівлі ноутбуків буде спрямовано на:

  • придбання шкільних автобусів,
  • забезпечення створення належних санітарно-гігієнічних умов у закладах освіти.

Окрім того, на цю суму можна буде придбати близько 50 автобусів для підвезення школярів до опорних закладах освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27857

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді