Студенти медичних закладів зможуть перескладати кваліфікаційні іспити

Рішення пов'язане з ризиками дефіциту медичних і фармацевтичних працівників

Кваліфікаційні іспити в закладах вищої освіти

Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Випускники медичних і фармацевтичних спеціальностей відтепер зможуть кілька разів перескладати єдиний державний кваліфікаційний іспит. До цього часу перескласти іспит можна було не більше одного разу.

Рішення такого змісту було затверджено Кабінетом Міністрів через негативні результати складання студентами іспитів цьогоріч, і відповідно, ризик виникнення дефіциту медичних і фармацевтичних працівників під час та після війни.

Як зауважили в уряді, тривала війна та складна безпекова ситуація призвели до значних ускладнень у навчальному процесі та підготовці до складання іспитів, особливо в університетах, наближених до лінії фронту.

Зокрема, щоденні загрози та системні обстріли території України змусили велику кількість студентів покинути власні домівки та переїздити на більш безпечні території та/або за межі країни.

Через те, що студенти після неуспішного складання іспиту мають бути відраховані, є ризик виникнення дефіциту медичних і фармацевтичних працівників у воєнний та поствоєнний періоди.

Саме тому Кабінет Міністрів ухвалив рішення, завдяки якому студенти зможуть поновитися на навчанні за тією ж самою спеціальністю та перескласти кваліфікаційний іспит через рік (після двох семестрів навчання). Перескласти іспит у такому випадку студент може лише один раз.

В уряді наголошують, що прийняття відповідного рішення є важливим для забезпечення прав студентів на здобуття вищої освіти та позитивно вплине на збереження кадрового потенціалу в системі охорони здоров’я України як під час, так і після війни.

Нагадаємо, що атестація студентів, які навчаються за спеціальностями галузі знань «Охорона здоров’я», здійснюється у формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту.

За матеріалами Освіта.юа

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді