Схвалено проєкт закону «Про дошкільну освіту»

Теми:
Кабінетом Міністрів України схвалено проєкт тексту нової редакції закону «Про дошкільну освіту»

Новий законопроєкт Про дошкільну освітуСамооцінювання освітнього й управлінського процесів: взяти до уваги

Кабінет Міністрів України ухвалив проєкт нової редакції закону «Про дошкільну освіту».

Таку інформацію зазначили на сайті Міністерства освіти та науки.

«Документом насамперед МОН пропонує запровадити інтернатуру для молодих фахівців сфери дошкілля, реалізувати принцип «гроші ходять за дитиною», втілити в життя академічну автономію закладів дошкільної освіти та упорядкувати їхню типологію. Упевнений, що спільними зусиллями, за підтримки Президента України, Верховної Ради та органів місцевого самоврядування, ми створимо спроможну систему дошкільної освіти, з рівним доступом до освітніх послуг, мотивованими педагогічними працівниками, безпечним, інклюзивним та розвиваючим освітнім середовищем для щасливого дитинства», — наголосив очільник Міносвіти Сергій Шкарлет.

Окрім того, у законопроєкті передбачено забезпечення рівного доступу дітей до якісної дошкільної освіти, зокрема шляхом створення територіальної та безбар’єрної інфраструктури, запровадження інклюзивних форм, методів, змісту, подолання мовних бар'єрів і забезпечення права дитини на здобуття освіти мовою корінного народу чи національної меншини України, а дітям із порушенням слуху — права на здобуття дошкільної освіти українською жестовою мовою.

Зокрема, у відповідному документі зазначено норми щодо удосконалення функціонування закладів дошкільної освіти, цифровізації освітніх і управлінських процесів,  впровадження альтернативних механізмів фінансування, розвитку закладів дошкільної освіти усіх форм власності, забезпечення наступності між дошкільною та початковою освітою.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48177

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді