Вчителям заборонять залучати дітей до повернення в школу

В Україні заборонять залучати вчителів до повернення до шкіл дітей, неохоплених навчанням

Взаємодія вчителя з дітьми

Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

В Україні заборонять залучати вчителів до діяльності, пов'язаної із залученням чи поверненням до навчання дітей, які не охоплені навчанням.

Така норма зазначена в проєкті постанови Кабінету Міністрів щодо змін у Порядку обліку дітей дошкільного та шкільного віку, розробленим Міністерством освіти і науки.

Передбачається, що статус «неохоплена(ий) навчанням» надаватиметься дитині у разі відсутності учня на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів поспіль з невідомих або без поважних причин.

Відповідні зміни до облікової системи вноситиме  відповідальна особа закладу освіти.

Сповіщення про появу такої відмітки в профілі дитини після опрацювання відповідальними працівниками органів управління у сфері освіти буде направлятись до відповідного територіального органу Національної поліції та служби у справах дітей.

Саме тому створення пошукових запитів щодо дітей, неохоплених навчанням, та проведення діяльності, пов'язаної із їхнім поверненням до навчання, здійснюватимуть працівники органів Національної поліції та служби у справах дітей.

«Заборонено залучати працівників закладів освіти до діяльності територіальних органів Національної поліції та служби у справах дітей, пов'язаної із залученням (поверненням) до навчання дітей неохоплених навчанням», – зазначається у документі проєкту, що винесений МОН для громадського обговорення.

Свої зауваження та пропозиції до проєкту постанови можна надсилати в довільній формі до 14 серпня 2023 року на електронну адресу [email protected].

Джерело МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді