У закладах освіти планують змінити порядок ведення обліку школярів

Облік буде проводитись з використанням Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту

Порядок ведення обліку школярів

Як працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

В Україні змінять механізм обліку дітей дошкільного та шкільного віку.

Такий проєкт було винесено на громадське обговорення Міністерством освіти та науки. 

Передбачається, що після затвердження документа облік дітей буде проводитись з використанням Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту (АІКОМ) шляхом внесення, накопичення, актуалізації, обробки, аналізу та узагальнення інформації про дітей дошкільного та шкільного віку, у тому числі тих, які не охоплені навчанням.

Під час введення обліку в системі буде створюватись профіль дитини, що міститиме інформацію про її персональні дані, документи, місце й форму здобуття освіти, місце проживання чи перебування.

Відповідальний працівник закладу освіти створюватиме профіль дитини в системі під час зарахування дитини на навчання.

Накопичення та актуалізація інформації в профілі дитини здійснюватиметься шляхом електронної взаємодії між АІКОМ та інформаційними системами, а також шляхом внесення інформації до профілю дитини відповідальними працівниками.

Окрім того, автори проєкту вважають, що завдяки такій обліковій системі будуть автоматично зводитись статистичні звіти про кількість дітей дошкільного та шкільного віку, вихованців та учнів, у тому числі дітей, не охоплених навчанням.

Свої зауваження та пропозиції до проєкту постанови можна надсилати в довільній формі до 14 серпня 2023 року на електронну адресу [email protected]

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4937

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10366

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді