Проєкт про історію півдня України

Теми:
У мережі розпочався новий YouTube-проєкт з анімаційними роликами про реальні події в історії півдня України

Мультфільми про історію півдня УкраїниГалузева угода на 2021—2025 роки: ЩО В ПРІОРИТЕТАХ

Український інститут національної пам’яті запускає проєкт «Легенди одеського лиману» для ознайомлення дітей та молоді з маловідомими сторінками історії півдня України.

Таку інформацію повідомили на сайті «Освіторія».

Анімаційний проєкт «Легенди одеського лиману» — це серія короткометражних анімаційних роликів для дітей і дорослих, у яких у казковій формі розповідатимуть про реальні історичні пригоди в околицях Хаджибея-Одеси протягом останніх 700 років. Їх можна буде дивитися на каналі анімаційного YouTube-проєкту Pivdeń Artbook. На сьогодні, на каналі вже викладено декілька мультфільмів, що розповідають про історію українського південного краю.

Усі історії матимуть спільний сюжет, де головні герої зображають різні верстви населення. Серед них: козаки, чумаки, кримськотатарські воїни, селяни, польські шляхтичі — ці протягом століть формували культурний колорит південної України.

Окрім того, перегляд цих мультфільмів сприятиме усвідомленню національної ідеї, популяризувати образи українських героїв як приклади для наслідування.

«Проєкт мотивуватиме молоде покоління цікавитись історією України, а також розвінчувати міфи про те, що Одеса бере свій початок з імперських часів. Завдяки роликам можна посприяти усвідомленню національної ідеї, популяризувати образи українських героїв як приклади для наслідування. Тим більше, що Одещина має багате культурно-історичне підґрунтя, яке нараховує сотні й тисячі імен, але українцям і, зокрема, одеситам відомі лише одиниці. Саме тому важливо відкрити для всіх маловідомі сторінки історії нашої країни», — говорять організатори проєкту.

Автором ідеї «Легенди одеського лиману» є одесит, ветеран 59-ї окремої мотопіхотної бригади, керівник Південного міжрегіонального відділу УІНП Сергій Гуцалюк.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді