МОН: телеуроків не буде

Телеуроків не буде, онлайн-уроки в найкращому випадку в грудні

Онлайн-сервіси для якості освітніх послуг

МОН: телеуроків не буде

Продовження Всеукраїнської школи онлайн не передбачатиме показу уроків на телебаченні. Таке повідомлення з’явилося від директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Юрія Кононенко.

«Уряд виділив кошти, зараз буде ухвалений наказ міністерства, мають бути виконані певні процедури. МОН через Інститут розвитку освіти повинно закупити 800 таких уроків. Це не будуть телеуроки.

Будуть в комп’ютерній мережі на спеціальній платформі фрагменти уроків, які можуть бути використані дітьми і вчителями. Можна буде брати або повністю весь урок, або його окремі елементи», – розповів Кононенко.

Також директор департаменту додав, що онлайн-уроки «в найкращому випадку можемо очікувати не раніше початку грудня». Нещодавно тимчасово виконуючий обов’язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що електронну освітню платформу можуть запустити до початку жовтня.

Зокрема у МОН коментували, що вважають телеуроки важливими, проте бачать у них низку недоліків та не повідомили, чи будуть їх продовжувати.

Проте у серпні Сергій Шкарлет повідомляв, що в Україні продовжать показувати телеуроки для учнів усіх класів. Про продовження телеуроків також заявляв і президент Володимир Зеленський. Але вже на початку вересня у пресслужбі МОН точно не знали, чи буде продовжено показ уроків на телебаченні.

Такий формат дистанційного навчання може бути єдиним варіантом отримання освіти для учнів, які не мають доступу до інтернету та чиї школи закривають на карантин через COVID-19.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді