Кінофестиваль для дітей та підлітків Чілдрен Кінофест оголосив програму

Теми:
Цього року Чілдрен Кінофест вперше за сім років відбудеться в онлайн режимі

Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків Чідрен Кінофест знайомить молоду українську аудиторію з найновішими українськими та європейськими стрічками, а також зі світовою кінокласикою.

Всі покази фільмів пройдуть з 29 травня по 7 червня на офіційному сайті, і традиційно залишаться безкоштовними.

Ігри при вивченні медіакультури

Чілдрен Кінофест

До конкурсної програми увійшли сім фільмів для глядачів від 4 років, відібраних на найбільших європейських кінофорумах.

Переможця обере аудиторія, якій пропонуватимуть проголосувати після переглядів.

Як створити мультфільм власноруч

У конкурсній програмі фестивалю Україну представляє фантастична пригодницька стрічка «Фокстер & Макс» Анатолія Матешка.

Кінофестиваль для дітей та підлітків Чілдрен Кінофест оголосив програму

Для старшої аудиторії пропонують стрічку про подорож на рок-фестиваль у Норвегії – із підлітками-героями роуд-муві «Лос Бандо», яке претендувало на здобуття «Кришталевого ведмедя» за найкращий художній фільм для юнацтва на Берлінському кінофестивалі.

Для найменших глядачів чекає стрічка «Сіпсік – лялька-друг» – екранізація знаменитої серії розповідей, яка стала символом дитячої літератури Естонії.

«Гол!» – стрічка, створена в найкращих традиціях британської анімації, про маленького кротика, який мріє стати футболістом, а не шахтарем, як всі його родичі.

Також до програми увійшли німецьке фентезі «Тім Талер, або Проданий сміх», австралійський сімейний фільм «Мій друг містер Персіваль» та нідерландсько-німецька драма «Салон краси Ромі».

До Дня захисту дітей (1 червня) відбудеться онлайн-прем’єра переможця Чілдрен Кінофесту минулого року анімаційного фентезі «Викрадена принцеса» Олега Маламужа. Це українська стрічка, яка розповідає історію доньки київського князя, викраденої злим чаклуном, та мандрівного музиканта, який намагається її врятувати.

Ретроспективним показом фестивалю стане добірка фільмів Жоржа Мельєса – одного з засновників світового кінематографа, першого в історії автора спецефектів та монтажних фокусів.

Також у рамках фестивалю, відбудеться Конкурс дитячих фільмів, фіналістів якого оголосять 19 травня.

А глядачі дитячих короткометражок голосуванням визначатиму переможця в номінації «Приз глядацьких симпатій» – автори найкращого фільму у цій категорії отримають 10 тисяч гривень.

Почесним послом фестивалю у 2020 році став музикант, продюсер, автор пісень і фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

День цивільного захисту у закладі освіти

Зазвичай День цивільного захисту планують на квітень-травень. Заняття цього дня мають бути цікавими учням, аби вони воліли набути практичні навички захисту за надзвичайних ситуацій
37370

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді