Роз’яснення МОН України щодо ЗНО з іноземної мови

Результат обов’язкового ЗНО з іноземної мови матиме значення тільки для тих абітурієнтів, які обиратимуть відповідні університети та спеціальності

У 2016 році усі випускники 11-го класу складатимуть об’єднаний тест з трьох предметів — української мови та літератури, іноземної мови та математики або історії (на вибір).

Обов'язкове складання ЗНО з іноземної мови викликало хвилю обурень випускників та їхніх батьків, які стверджували, що добре підготуватися до тестування за один навчальний рік буде дуже складно.

У МОН України роз’яснили особливості тестування з іноземної мови.

«Обов’язкове складання ДПА у формі ЗНО з іноземної мови часто називають «обов’язковим ЗНО з англійської», проте це не зовсім так — учні можуть складати іспит з тієї іноземної мови, яка в них в школі була «основною іноземною». Тобто, якщо це була школа, наприклад, з поглибленим вивченням німецької мови — то випускники можуть писати тест саме з німецької мови», — йдеться у повідомленні.

Також, у відомстві наголошують, що результат ЗНО з іноземної мови матиме значення тільки для тих абітурієнтів, які обиратимуть відповідні університети та спеціальності. Шанси стати студентами у випускників 2016 року будуть такими ж самими, як і у випускників 2015 року. 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді