Наш дім — Земля

Тема землі завершує цьогорічний цикл тем, присвячених стихіям. Та оскільки земля — дуже різноманітна не лише на вигляд, а й за значенням самого слова, доцільно об’єднати всі її можливі іпостасі в єдину тему «Наш дім — Земля». Саме цій темі присвячене листопадове число журналу «Методична скарбничка вихователя»

У тематичній палітрі цьогорічних чисел журналу тема стихій посідає особливе місце. Кожна з трьох стихій — Повітря, Вогонь, Вода — могутні сили, що створюють умови для існування всього живого та за певних умов можуть нести в собі або добре начало, або руйнівне.

У цьому числі журналу, де представлена четверта стихія — Земля, наші автори наголошують на її взаємозв’язку з іншими стихіями, які наповнюють Землю, визначають її сутність та змінюють якості. Докладніше про це — у вступній статті.

На допомогу вихователю розроблені такі матеріали, як-от:

  • тема, ідея, очікувані результати опрацювання теми
  • плани-конспекти інтегрованих занять та описи різних форм роботи з дошкільниками на картках картотеки.

До вашої уваги на кольорових сторінках:

  • асоціативна карта «Земля» та аудит «Земля — наш дім»
  • майстер-класи «Земля: створюємо пейзажі» та «Дари землі-годувальниці із солоного тіста»
  • коректурна таблиця «Сходинки і драбинки».

Тему Землі можна розглядати з дошкільниками в різних аспектах. Про те, як ознайомлювати дошкільників із землею як об’єктом вимірювальної діяльності, радять фахівці.

Одними з найзначніших за досягненнями і найяскравіших за враженнями знакових предметів дитинства є сходинки і драбинки. Як привернути до них увагу дітей? Як зробити так, аби сходинки і драбинки стали шляхом до пізнання невідомого, формували характер, розширювали життєвий простір дошкільників? Дізнайтеся з публікації в цьому числі журналу.

Докладніше про все це, а також завдання для аудиту, конспект заняття з англійської мови «Save the Earth» та описи різних форм роботи з дошкільниками на картках картотеки — у листопадовому числі журналу «Методична скарбничка вихователя».

У попередньому числі — Курчат по осені рахують

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Рухливі ігри в дитячому садку

Рухливі ігри розвивають фізичну активність, увагу, дрібну моторику, спритність, швидкість реакцій і просто дарують радість дітям. Скористайтеся нашою добіркою ігор, аби потішити дошкільників
72922

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді