У садочку, як у віночку: святкування 40-річчя київського дошкільного закладу № 518

Минуло 40 років з того дня, коли дошкільний заклад № 518 Подільського району м. Києва відкрив двері назустріч своїм вихованцям. На сьогодні заклад має не тільки славне минуле, творче сучасне, а й широкі перспективи розвитку у майбутньому

Дошкільний навчальний заклад № 518 Подільського району м. Києва святкує свій 40-річний ювілей. Вік, що складає 40 років — це мало чи багато? Для людини — це половина життя, а для дитячого садка?

Його історія розпочалася в 1975 році, коли почав забудовуватися красивий квітучий масив Києва — Виноградар. І першим відкрив двері назустріч наймолодшим мешканцям нового масиву дошкільний заклад № 518. З того часу бувало по-різному: переповнені групи, нестача кадрів, п’ятеро дітей на весь садок — загроза закриття…

Сьогодні дошкільний заклад відвідує 220 вихованців і про нього знають не лише в рідному Подільському районі, місті, а й в Україні. Очолює дошкільний заклад Тетяна ШЕВЧЕНКО, відмінник столичної освіти. Вона згуртувала навколо себе висококваліфікованих, креативних педагогів, що спрямовують поглиблену освітню роботу в кількох напрямах, зокрема це:

-                    художньо-естетичний;

-                    екологічний;

-                    культурологічний — музейна педагогіка.

Стимулювальним чинником у розвитку дошкільного закладу стала інноваційна діяльність. Активна життєва позиція та незгасима життєдайна енергія керівника спонукає педагогів до невпинних пошуків найефективніших освітніх технологій, що перетворили дошкільний заклад в палац радісного, безтурботного, щасливого дитинства для вихованців. Дошкільники тут засвоюють прийоми ейдетики, опановують складні математичні поняття і дії за допомогою паличок Кюїзінера, навчаються читати за методикою Людмили Шелестової, розвивають творчі здібності засобами ТРВЗ, нетрадиційного малювання та театральної діяльності, вправляються у ролі екскурсоводів у музеї Григорія Світлицького, що діє на базі дошкільного закладу. Діти мають власний експериментаріум, у кожній групі створено міні-музеї різної тематики, а віднедавна вони почали оздоровлюватися, опановуючи норвезьку ходьбу — сендплей.

Колектив дошкільного закладу має багато друзів, серед яких голова Центру «Перспектива-Виноградар» Сергій Оксенюк, голова ради ветеранів «Виноградар» Іван Савченко, шеф-редактор методичних видань Експертус Освіта Наталія САВІНОВА, керівник ансамблю «Янголятко» Оксана Довгань та багато інших. Тож всі вони вітали колектив дошкільного закладу з ювілеєм.

Почесними гостями свята були колеги-освітяни, зокрема директор ЗОШ № 93 Києва, керівники й педагоги дошкільних закладів з міст Переяслав-Хмельницький, Ужгород та Виноградов, з якими професійні стосунки вже давно переросли в міцну дружбу. Найдотепнішим виявилося вітання колективу переяслав-хмельницького дошкільного закладу «Любавонька», який подарував колегам міні-виставу, насичену гумором, піснями та танцями. Теплими словами вдячності віншували колектив закладу батьки його вихованців.

Впевнені, якщо наших дітей плекають дбайливі руки й гарячі серця таких творчих педагогів, у нашої країни є майбутнє. 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді