Без води — ані туди, ані сюди

Вода настільки природна для кожного з нас у повсякденні, що ми інколи помилково сприймаємо її як даність, як невичерпний природний ресурс. Пропонуємо систематизувати уявлення дітей про водне багатство Землі, життєтворчу роль води, допомогти дітям пройнятися турботою про збереження цього ресурсу. Як те зробити — у журналі «Методична скарбничка вихователя» № 8/2016

Діти чимало знають про природу води, принаймні на чуттєвому рівні. Їм відомо, що вода тече, буває різною за властивостями і станами, потрібна для життя людям, рослинам і тваринам. Утім, окрім формування знань про водну стихію, важливо також виховувати в дітей шанобливе ставлення до використання безцінних водних ресурсів, якими обдарувала нас природа. Про змістові напрями, за якими можна проживати з дошкільниками тему «Без води — ані туди, ані сюди», ідеться у вступній статті.

Для опрацювання водної теми вихователям знадобляться і такі матеріали, як-от тема, ідея, очікувані результати проживання теми; плани-конспекти інтегрованих занять та описи різних форм роботи, подані на картках картотеки.

Діти зазвичай пізнають унікальні властивості води під час ігор з нею. Тож на сторінках серпневого числа — досвід використання ігор з водою в освітньому процесі дошкільного закладу.

На кольорових сторінках цього числа:

  • асоціативні карти «Вода» та «Краплинка»
  • майстер-класи «Поринаємо у водну стихію» та «Морський пейзаж: малюємо вовною»
  • коректурна таблиця «Колесо, кільце та коліщатко».

Ще здавна серед дитячих іграшок було кільце, колесо й коліщатко. Та й нині дітей оточують пірамідки з кільцями, машинки на колесах, ролики тощо. Утім інтерес дошкільників до цих простих забавок поступово зникає. Рекомендації щодо ознайомлення дошкільників із властивостями й можливими варіантами застосування колеса, кільця та коліщатка, а також картотека з описом ігор та вправ, — на сторінках восьмого числа журналу.

Докладніше про все це, а також завдання для аудиту, конспект заняття з англійської мови «Water. Sea creatures» та квест «Морські пригоди» — у журналі «Методична скарбничка вихователя» № 8/2016.

У попередньому числі — Таке різне літо.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Рухливі ігри в дитячому садку

Рухливі ігри розвивають фізичну активність, увагу, дрібну моторику, спритність, швидкість реакцій і просто дарують радість дітям. Скористайтеся нашою добіркою ігор, аби потішити дошкільників
72923

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді