Відбувся перший Літній форум молодих учених України

Днями в Одесі відбувся перший Літній форум рад молодих вчених (Summer Young Scientists Forum), у якому близько 100 молодих вчених — лідерів наукового співтовариства з різних регіонів України — розглянули проблеми академічної мобільності, складності оформлення стажування за кордоном, нових вимог до отримання вчених ступенів і звань.

Захід пройшов за підтримки Міністерства освіти і науки України, Південного наукового центру НАН і МОН України, Ради ректорів Одеського регіону, департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації, Одеського обкому профспілки працівників освіти і науки, коворкінгового простору Impact HUB Odessa.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич у своєму листі до учасників Форуму зазначила, що розвиток України як успішної інноваційної європейської держави залежить від поступу науки, активності учених і консолідації освіти, науки із сектором реальної економіки. Надзвичайно важливим завданням є розвиток міжсекторальної співпраці та академічного партнерства, обмін досвідом, суспільний діалог стейкхолдерів у контексті викликів, що формуються перед молодими вченими. Саме тому Літній форум молодих учених є знаковою подією в Україні.

Своєю чергою представники Ради молодих учених при МОН України на чолі з головою Ради Юрієм Кращенком представили досягнення щодо захисту прав молодих учених, розповіли про особливості імплементації Закону України «Про наукову й науково-технічну діяльність», запровадження першого в Україні конкурсу наукових проектів для молодих учених та запросили наукову молодь долучатися до роботи в радах молодих учених, зокрема тих, що функціонують при МОН.

Посилений інтерес учасників Форуму викликала секція «Мобільність науковців: стажування за кордоном, міжнародні конференції». Запрошені колеги з фонду DAAD, ДФФД, учасники програм Фонду Гумбольдта, спеціалісти з НКП ERASMUS, ERASMUS +, HORIZON 2020 поділилися досвідом і рекомендаціями щодо участі в найбільш релевантних програмах для молодих учених.

Голови та представники рад молодих учених презентували досвід діяльності своїх організацій, успішні напрями роботи, проекти, над якими наразі працюють, окресливши можливі шляхи розвитку рад молодих вчених різних рівнів.

Першоджерело: офіційний сайт Міністерства освіти та науки України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді