МОН України планує запровадити профорієнтаційне тестування для старшокласників

Незабаром у середній школі стартує програма професійної орієнтації школярів. Про це повідомила Міністр освіти та науки Лілія ГРИНЕВИЧ під час конференції «Моя кар'єра в Україні: погляд дітей», що відбулася 31 травня.

За її словами, нещодавно Інститут модернізації змісту освіти розпочав новий проект Skills Academy, у межах якого в українських школах планують запровадити тестування на виявлення професійних здібностей. Це дасть можливість старшокласникам зробити вдалий професійний вибір у школі.

Окрім того, Лілія ГРИНЕВИЧ поділилися досвідом і корисними порадами щодо вибору майбутньої професії з учнями старших класів  та наголосила на важливості вивчення англійської мови для професійного та життєвого успіху.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Якою вбачають профільну школу за десять років

На 2027 рік заплановано старт кардинально оновленої профільної середньої освіти. Така ціль визначена у Концепції Нової української школи. У якому ж напрямі рухатиметься реформа
21301

Підготовка до захисту науково-дослідницької роботи в Малій академії наук

Багато талановитих учнів, які є членами Малої академії наук, щороку готуються презентувати свої напрацювання перед аудиторією. На що варто звернути особливу увагу науковим і педагогічним керівникам, щоб гідно підготувати учнів до захисту науково-дослідницької роботи?
11669

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді