Питання забезпечення прав дітей з особливими освітніми потребами на отримання якісної освіти потребує невідкладних заходів

Голова Національної Асамблеї інвалідів України Валерій Сушкевич звернув увагу на необхідність створення умов для безперешкодного доступу дітей до навчальних закладів усіх типів.

Все більшу зацікавленість у батьків, які виховують дитину з особливими потребами,  викликає саме питання щодо навчання їхніх дітей разом із здоровими однолітками. Як наслідок,  щорічно збільшується кількість дітей, інтегрованих у загальноосвітні навчальні заклади. На сьогодні їх більше 74 тисяч.

Про це повідомили у прес-службі МОНмолодьспорту.

На Всеукраїнській конференції, яка проводилася Національною Асамблеєю інвалідів України, обговорювалося питання щодо забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на освіту  відповідно до статті 24 Конвенції про права інвалідів.

З доповіддю про стан організації роботи з дітьми з особливими потребами, у тому числі дітьми з інвалідністю, виступила начальник відділу інклюзивної освіти та інтернатних закладів департаменту  загальної середньої та дошкільної освіти МОНмолодьспорту Віра Шинкаренко.

Вона звернула особливу увагу на розроблення Міністерством освіти і науки, молоді та спорту нормативно-правового забезпечення щодо впровадження інклюзивного навчання у навчальних закладах, внесення змін до законодавства про освіту в частині інклюзивного навчання та створення нового типу навчальних закладів – навчально-реабілітаційних центрів.     

Окрім того, під час обговорення Голова Національної Асамблеї інвалідів України Валерій Сушкевич звернув увагу на необхідність створення умов для безперешкодного доступу дітей до навчальних закладів усіх типів.

Враховуючи актуальність зазначеного питання, прийнято рішення, що управлінням освітою державних обладміністрацій слід визначити невідкладні заходи для його виконання.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді