Українські вчителі та школи потрапили до списку найбільш інноваційних у світі

Цьогоріч 44 українці увійшли до списку найпрогресивніших учителів Міжнародної глобальної програми розвитку освіти Microsoft, а 7 українських шкіл – до списку найкращих навчальних закладів

Цьогоріч 44 українці увійшли до списку найпрогресивніших учителів Міжнародної глобальної програми розвитку освіти Microsoft, а 7 українських шкіл – до списку найкращих навчальних закладів. У нагороду вони отримали сертифікати-відзнаки в МОН України.

«Сьогодні ми відзначаємо українських вчителів та школи, які своїм прикладом демонструють, як впроваджувати сучасні технології в навчальний процеc, — сказав заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей. — Освіта, побудована на технологіях, не лише робить навчальний процес цікавішим, а й допомагає виховати свідомих громадян, здатних до критичного мислення та пошуку творчих рішень. Ми вдячні нашому партнеру компанії «Майкрософт Україна» за таку програму, яка мотивує вчителів будувати нову українську школу».

До рейтингу ввійшли такі українські школи, як Креативна міжнародна дитяча школа (м. Київ), Новопечерська школа (м. Київ), Britannica School (м. Київ), Заліщицька державна гімназія (м. Заліщики Тернопільської обл.), Дніпропетровський ліцей інформаційних технологій (м. Дніпропетровськ), Ліко-школа (м. Київ) та приватна школа «Європейський колегіум» (м. Київ). Серед викладачів-новаторів найбільше представників Новопечерської школи (5 вчителів) та Дніпропетровського ліцею інформаційних технологій (4 вчителя).

«Microsoft багато років активно співпрацює з навчальними закладами України, сприяючи реалізації потенціалу освітян та стимулюючи їхній професійний розвиток, — зазначив Роман Рудюк, керівник програми «Партнерство в навчанні» компанії «Майкрософт Україна». – Цього року програма розширилася, що дало змогу українським педагогам проявити себе».

До списків найбільш інноваційних шкіл Showcase Schools номінуються заклади, які активно використовують мобільні та хмарні технології в навчальному процесі. А до списку Innovative Expert Educators — педагоги, які застосовують нові методи навчання та активно використовують новітні технології в роботі з учнями. Ініціативи Microsoft мають на меті вдосконалювати навчання за допомогою технологій.

Дізнатись про ініціативи Microsoft в Україні, які допомагають педагогам отримати доступ до сучасних інформаційних технологій, можна на сторінці «Партнерство в навчанні».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді