На Дніпропетровщині відкрито новий дитячий садок

На Дніпропетровщині за ініціативою віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула відкрито дитячий садок «Червона калина» для дітей із військового містечка. Новий заклад дозволить вирішити питання забезпечення місцевого населення дошкільною освітою.

Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул відкрив дитячий садочок для дітей із військового містечка у селищі Черкаське Дніпропетровської області.

Новий дошкільний навчальний заклад «Червона калина» складається з двох корпусів, створених за сучасним дизайном. У закладі встановлено нове обладнання, збудовано спортивний зал та методичний кабінет. Садочок вже може прийняти 200 вихованців, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

«Червона Калина» розташована на території військового містечка, де проживають військовослужбовці 194 понтонно-мостового загону Державної спеціальної служби транспорту.

«Всі діти мають бути забезпечені місцями в дошкільних навчальних закладах. Для цього Урядом відкриваються нові садочки, у навчання впроваджуються сучасні інноваційні технології. Усі дитсадки, як це вже зроблено в Дніпропетровській області, мають отримати свій сайт з можливістю 3D екскурсій закладом та реєстрації в навчальному закладі через мережу Інтернет»,  — сказав Віце-прем’єр-міністр України під час відкриття дитячого садочка «Червона Калина» у селищі Черкаське Дніпропетровської області.

Станом на 1 січня 2013 року у дитсадках перебуває більше 1,4 млн дітей. Наразі дошкільною освітою в країні охоплено 91,5% дітей віком від 3 до 6 років і 99,9% дітей 5-річного віку.

«Завдяки новому садочку всі діти селища Черкаське будуть забезпечені дошкільною освітою»,  — зазначив держслужбовець.

У заході також взяли участь заступник Міністра оборони Володимир Можаровський, голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді