Фаст-фуд погіршує успішність школярів

Фаст-фуд та солодощі негативно впливають на успішність школярів. Такий висновок зробили вчені у своєму дослідженні, опублікованому в європейському медичному журналі Child: Care, Health and Development.

Вживання їжі з фаст-фуду та продуктів з високим вмістом цукру негативно впливає на школярів.

Такий висновок було зроблено внаслідок дослідження, результати якого опубліковані  в європейському медичному журналі Child: Care, Health and Development.

«Дослідники проаналізували зв'язок між вживанням фаст-фуду та результатами тестів з математики і читання серед 12 тис. п'ятикласників. Виявилося, що результати тестів серед дітей, які вживали фаст-фуд 4-6 разів упродовж контрольного тижня, виявилися значно нижчими за показники у тих школярів, які не вживали подібної їжі», — повідомляє видання.

Учені вважають, що вживання фаст-фуду та солодощів знижують у дитини рівень енергії та здатність концентрувати увагу впродовж тривалого часу.

Їжа із закладів швидкого харчування вже після першого вживання шкодить артеріям, підвищує ризик депресії. Забагато цукру в фаст-фуді і газованих напоях провокує стрибки рівня глюкози у крові, через що діти стають в'ялими, нервовими та дратівливими.

«Якщо учень під час перерви замість фруктів, овочів чи домашнього бутерброду з'їв солодощі, солодку випічку або випив підсолоджений напій, то вже за годину він буде почуватися дуже голодним. Це негативно впливатиме на його сконцентрованість під час заняття і в цілому погано відображатиметься на успішності», — каже дієтолог Ширін Ватфа з дубайської компанії, що спеціалізується на здоровому харчуванні.

Нагадаємо, що проблему неправильного харчування дітей як однієї з головних причин дитячих захворювань також було висвітлено у статті січневого випуску журналу «Медична сестра дошкільного закладу». 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді