Львів — місто літератури ЮНЕСКО

Львів отримав почесний статус «Місто літератури ЮНЕСКО» мережі Creative Cities

Львів отримав почесний статус «Місто літератури ЮНЕСКО» мережі Creative Cities, передає Hromadske.tv. Статус міста означає його інтеграцію у світовий літературний контекст та популяризацію українських культурних набутків у світі.

Львів буде включено до літературних туристичних маршрутів мережі. Усі, хто цікавиться літературою, будуть поінформовані про появу нового цікавого об'єкту на карті їх зацікавлень і зможуть відкрити для себе понад 100 цікавих письменників, чиї життя і творчість пов'язані зі Львовом

У попередні роки містом літератури ставали Краків (2013), Норвіч (2012), Рейк'явік (2011), Дублін (2010) та інші. Львів отримав цей статус лише з другої спроби. Перша заявка, яку подали у 2013 році, була відхилена. Тоді основним зауваженням було те, що у Львові бракує літературних заходів.

Мережа Creative Cities почала працювати у 2004 році. ЇЇ метою є сприяння соціальному, економічному і культурному розвитку міст. В межах цієї мережі щороку визначають креативні міста за такими напрямами: прикладне та народне мистецтво, медіа, кіно , дизайн , гастрономія, література і музика. Зараз до мережі Creative Cities входить  47 міст з 33 країн світу.

Повний список міст можна переглянути за посиланням.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді