Як виглядає Антарктида без льоду?

Віднині всі охочі мають можливість побачити поверхню материка, що вкритий багатокілометровим шаром льоду. Антарктичне управління Великої Британії представило карту Bedmap2, створену з урахуванням нових даних.

Антарктичне управління Великої Британії представило нову карту Антарктиди. На ній можна побачити поверхню материка без льодового шару, якому понад 30 мільйонів років.

Карта під назвою Bedmap2 створена з урахуванням нових даних, зібраних ученими за останні роки. Проект було ініційовано для визначення обсягу накопиченого льоду. Дослідники намагалися з’ясувати, як може збільшитися рівень води в океанах у разі глобального потепління.

Антарктиду просканували засобами дистанційного зондування. Також дослідники використали інформацію, отриману за допомогою програми NASA Operation IceBridge.

Bedmap2 має вищу деталізацію та охоплює більшу частину континенту, ніж карта Bedmap, створена більше десяти років тому.

Нова карта засвідчила появу кількох невеликих утворень на поверхні Антарктиди під шаром льоду, яких не було у Bedmap.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді