На розгляд МОН подано «Посібник з організації харчування дітей у ДНЗ»

На розгляд Міністерства освіти і науки України подано «Посібник з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», що розрахований на працівників ДНЗ, органів управління освітою та контролюючих органів, які перевіряють стан харчування дітей у ДНЗ.

Пропонуємо вашій увазі інформацію щодо «Посібника з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» (далі — Посібник), який подано на розгляд Міністерства освіти і науки України.

Посібник розроблено з урахуванням вимог чинного законодавства та досвіду роботи працівників дошкільних навчальних закладів, органів управління освітою міст Києва, Вінниці, а також Сумської та Хмельницької областей. Він розрахований на працівників дошкільних навчальних закладів, органів управління освітою, які займаються організацією харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, а також працівників контролюючих органів, які здійснюють перевірку стану харчування дітей у дошкільних навчальних закладах.

Посібник містить 9 розділів, у кожному з яких розкриті певні аспекти організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах:
•    Загальні вимоги до організації харчування дітей
•    Примірні двотижневі меню для дошкільних навчальних закладів загального типу за триразового харчування з картотекою страв та обрахунком виконання норм харчування
•    Примірні двотижневі меню
•    Картотека страв
•    Норми харчування дітей
•    Хімічний склад та енергетична цінність продуктів
•    Оброблення та зберігання продуктів
•    Харчування дітей окремих категорій
•    Ділова документація з питань організації харчування дітей

Для зручності у використанні та підвищення рівня фахової майстерності працівників у Посібнику подано «Глосарій», у якому наведені всі основні терміни і поняття, якими оперують під час організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, та «Алфавітний покажчик страв», за яким легко знайти картку-розклад будь-якої страви.

Детальніше за посиланням.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді