Пропонуємо вашій увазі інформацію щодо «Посібника з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» (далі — Посібник), який подано на розгляд Міністерства освіти і науки України.
Посібник розроблено з урахуванням вимог чинного законодавства та досвіду роботи працівників дошкільних навчальних закладів, органів управління освітою міст Києва, Вінниці, а також Сумської та Хмельницької областей. Він розрахований на працівників дошкільних навчальних закладів, органів управління освітою, які займаються організацією харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, а також працівників контролюючих органів, які здійснюють перевірку стану харчування дітей у дошкільних навчальних закладах.
Посібник містить 9 розділів, у кожному з яких розкриті певні аспекти організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах:
• Загальні вимоги до організації харчування дітей
• Примірні двотижневі меню для дошкільних навчальних закладів загального типу за триразового харчування з картотекою страв та обрахунком виконання норм харчування
• Примірні двотижневі меню
• Картотека страв
• Норми харчування дітей
• Хімічний склад та енергетична цінність продуктів
• Оброблення та зберігання продуктів
• Харчування дітей окремих категорій
• Ділова документація з питань організації харчування дітей
Для зручності у використанні та підвищення рівня фахової майстерності працівників у Посібнику подано «Глосарій», у якому наведені всі основні терміни і поняття, якими оперують під час організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, та «Алфавітний покажчик страв», за яким легко знайти картку-розклад будь-якої страви.
Детальніше за посиланням.