Оздоровлення дітей триває

Міністерство соціальної політики звітує: за першу половину літа 2013 року оздоровлено 2 млн. дітей, що становить 70% від запланованої кількості. Натомість фінансове забезпечення дорівнює 53% від передбаченої суми.

За першу половину літа послугами оздоровлення та відпочинку охоплено 2 млн. осіб або 70% запланованої кількості дітей. Про це повідомила заступник міністра соціальної політики Лідія Дроздова під час засідання Всеукраїнського штабу з оздоровлення дітей.

Як зазначає Міністерство соціальної політики, станом на 15 липня 2013 року свою роботу розпочали 17 936 закладів, з них 794 — заклади оздоровлення.

Однак, що стосується фінансового забезпечення, то на дитячий відпочинок використано 1 002 633 грн.. Це становить 53% від запланованої суми на 2013 рік.

Окремо заступник міністра звернула увагу на питання реєстрації та атестації закладів, які займаються наданням послуг з оздоровлення та відпочинку.

«Спеціалісти мають ставитися до цього питання більш серйозно, принципово та скрупульозно», — зазначила посадовець.

Як відомо, міністр соціальної політики Наталія Королевська запевнила, що заклади, які не забезпечать належну якість оздоровлення та відпочинку, у майбутньому не отримають державного замовлення.

«Ми у жодному разі не повинні допустити повторення ситуації, яка виникла навколо дитячого табору «Оріон» у Бердянську! Наше завдання — не лише покарати винних, але і зробити все, щоб цей випадок був останнім», — підкреслила міністр.

Нагадаємо, що після подання скарги до Бердянської міжрайонної прокуратури було проведено перевірку умов відпочинку дітей в оздоровчому таборі «Оріон» та виявлено низку порушень санітарних норм у роботі дитячого оздоровчого закладу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді