Додатки Google як інструмент післядипломної педагогічної освіти

Google Apps for Education — інструмент неформальної освіти у післядипломній педагогічній освіті

У місті Слов’янськ Донецької області 23-24 грудня 2015 року за підтримки Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України та Освітньої спільноти Google (GEG) відбувся тренінг «Google Apps for Education в організації роботи інституту післядипломної педагогічної освіти», призначений для викладачів та методистів Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Протягом двох днів працівники інституту працювали з сервісами Google Apps For Education (далі — GAFE). Тренінг розпочався з розміщення на on-line дошці Padlet власних очікувань учасників. Для знайомства, інтеграції та співробітництва були задіяні інтерактивні вправи, групові форми роботи.

Використовуючи можливості сервісів Google: документів, презентацій, таблиць, форм та календаря, працівники інституту післядипломної педагогічної освіти розробляли плани курсів підвищення кваліфікації і міжатестаційних заходів (семінари, вебінари, тренінги) для педагогів, а також подальшого навчання користуванням GAFE для колег.

За допомогою сервісу Google-карти розпочато створення мапи базових та експериментальних загальноосвітніх навчальних закладів області. Сервісу Classroom — сплановано організацію взаємодії учасників творчих груп (завдання, опитувальники, робота із зовнішніми джерелами).

Також педагогів навчили користуватись соціальною мережею Google+ і створювати у ній тематичні спільноти педагоги, ознайомили із можливостями Hangouts і YouTube.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді