Школяр з Дніпропетровська зібрав Запорізьку Січ із сірників

Школяр Станіслав Буряк з Дніпропетровщини зібрав макет Запорізької Січі. Захопившись ідеєю, хлопець за півроку створив дивовижну модель з 2000 сірників.

Станіслав Буряк, 16-річний житель села Костянтинівка Дніпропетровської області, зібрав макет Запорізької Січі з 2000 сірників. Моделювати міні-будівлі він почав півроку тому, а закінчив основну роботу вже на літніх канікулах.

«Одного разу я побачив в інтернеті зображення невеликого будиночка із сірників і вирішив спробувати зробити подібний. З першого разу мені не все вдалося, але я захопився цією ідеєю та вирішив створити щось оригінальне, наприклад Запорізьку Січ із куренями. Мені залишилося доробити ще чотири курені та відгородити територію сірниковим парканом, тоді робота буде завершена», — розповідає хлопець.

Варто зауважити, що Станіслав Буряк у своїх роботах абсолютно не використовує клей. Його секрет — спеціальна технологія, відповідно до якої кожна стіна робиться окремо, а потім усі елементи скріплюються сірниками. Після цього конструкція покривається лаком для захисту від пошкоджень.

«Я зробив міні-макет не конкретних храмів, а сконструював те, що уявляв. Спочатку мені доводилося робити все із сірників із зеленою сіркою. Однак, як відомо, для святинь характерніший брунатний колір. У нашому селі таких сірників не знайти», — описує свою роботу хлопець і додає, що батьки підтримували його захоплення та допомагали йому відшуковувати рідкісні матеріали.

Під час роботи над макетом особливу увагу Станіслав приділив куполам, адже вони мали бути золотистого кольору. Для того, щоб реалізувати свій задум, хлопець обрав кульку для гри у пінг-понг. Пофарбувавши її в золотистий колір, він прикрасив нею міні-церкву.

Найближчим часом Станіслав планує створити пейзажну картину із сірників та середньовічний замок у готичному стилі.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді