Діти створили серію малюнків на тему сталого розвитку

У мережі інтернет опубліковано малюнки школярів, які взяли участь у проекті «Освіта для сталого розвитку в дії». На них діти зобразили переваги раціонального використання ресурсів та відповідального стилю життя.

Організатори Міжнародного освітнього проекту для шкільної молоді та дорослих «Освіта для сталого розвитку» опублікували галерею дитячих коміксів, присвячених темі сталого розвитку. До неї було відібрано 40 найкращих робіт школярів, які взяли участь у проекті.

Кожна робота, створена за технологією малювання коміксів, є короткою історією сталого  розвитку, повідомляється на сайті проекту. У коміксах змальовано життя головних героїв, які шукають шляхи врятування людства. Для цього їм потрібно сформувати сталу поведінку та сталий спосіб життя. На шляху до поставленої мети вони дізнаються про універсальність людських сильних сторін і здібностей. Це відкриття надихає їх на нові досягнення, які перевершують існуючі уявлення про межі можливого. 

На своїх малюнках діти зобразили раціональне використання ресурсів, екодружній та відповідальний стиль життя. Наприкінці проекту було організовано виставку дитячих малюнків, а найкращі з них взяли участь у вернісажі, що проходить цими днями у Стокгольмі.

Зазначимо, що протягом червня, вересня та жовтня 2013 року у школах-учасницях проекту відбулися семінари-тренінги з малювання коміксів. Тренінги проводилися в межах короткотривалого проекту «Сприяння відповідальному способу життя через малювання коміксів для сталого розвитку», що став своєрідним доповненням проекту «Освіта для сталого розвитку».

Варто також зауважити, що Олена Пометун та Ігор Сущенко підготували українську версію посібника «Малюємо комікси щодо сталого розвитку», в якому розкрили поняття «сталий розвиток» та подали детальний опис технології створення коміксів. 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді