У МОН визначили порядок закінчення навчального року та проведення ДПА

Цьогоріч навчання у загальноосвітніх навчальних закладах завершиться 30 травня. У 4-х, 9-х та 11-х класах протягом травня-червня буде проведено державну підсумкову атестацію з навчальних предметів.

У Міністерстві освіти і науки України визначено порядок закінчення навчального та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2013/2014 навчальному році.

Відповідний лист «Про порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2013/2014 навчальному році» від 14.02.2014 № 1/9-115 розміщено на офіційному веб-сайті відомства.

Цьогоріч останній дзвоник в українських школах пролунає 30 травня (31 травня дл шкіл, які працюють за шестиденним робочим тижнем).

Державна підсумкова атестація у 4-х класах проводиться з 13 по 22 травня з української мови та читання, математики. У навчальних закладах з навчанням російською, іншими мовами національних меншин можуть підлягати атестації і результати навчальної діяльності з мови навчання (мова і читання).

У 9-х класах державна підсумкова атестація проводитиметься з 2 по 16 червня з п'яти предметів: української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу.

У загальноосвітніх навчальних закладах (класах, групах) з поглибленим вивченням предметів, спеціалізованих навчальних закладах, ліцеях, гімназіях, колегіумах таким предметом за вибором може бути той, що вивчався поглиблено.

З усіх обов’язкових предметів атестація проводитиметься письмово за збірниками завдань, рекомендованими МОН. У разі проведення атестації за вибором, форму проведення атестації (усно чи письмово) обирають учні.

Конкретні дати проведення атестації з інших предметів визначають навчальні заклади за погодженням з відповідними управліннями освіти. При складанні розкладу проведення державної підсумкової атестації необхідно передбачити два-три дні для підготовки до проходження атестації з кожного предмета.

Державна підсумкова атестація для випускників 11-х класів проводиться з 23 по 29 травня з трьох предметів у письмовій формі за збірниками відповідних завдань.

Згідно з документом у 4-х, 9-х та 11-х класах державна атестація проводитиметься за збірниками завдань, затвердженими Міністерством освіти і науки України.

Електронні версії всіх збірників завдань та білетів для державної підсумкової атестації буде розміщено до 1 квітня поточного року на офіційних веб-сайтах Міністерства освіти і науки України та Інституту інноваційних технологій і змісту освіти для практичного використання в процесі підготовки та проведення державної підсумкової атестації учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

Документи про повну загальну середню освіту будуть вручені випускникам 11-х класів 31 травня—1 червня 2014 року на урочистих зборах. Документи про базову освіту дев’ятикласники отримають 18—19 червня.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді