Рік Державності у навчальних закладах

МОН України пропонує протягом 2016 року провести тижні історії під загальноукраїнським гаслом «Незалежність. Від 1991-го — назавжди» та інші заходи з відзначення 25-тої річниці української незалежності

Український інститут національної пам’яті назвав 2016 рік, коли Україна відзначає 25-ту річницю незалежності,  Роком Державності.

На виконання Указу Президента України «Про відзначення 25-ї річниці незалежності України» від 03.12.2015 № 675 МОН України пропонує протягом 2016 року провести тижні історії  під загальноукраїнським гаслом «Незалежність. Від 1991-го — назавжди» та інші  заходи. Про це йдеться у листі МОН України «Про відзначення 25-ї річниці незалежності України» від  24.03.2016 № 1/3-148.

Тиждень історії повинен заохотити учнів до вивчення історії України. Окрім того, це нагода розповісти учням про українські державотворчі традиції та особистостей, які стали символом боротьби за незалежність.

Зміст заходів у межах  Тижня історії має бути тісно пов’язаний з основним програмним курсом і втілюватися пізнавальними, навчально-виховними, ігровими, мистецькими засобами.

МОН України пропонує розпочати Тиждень історії урочистим підняттям Державного Прапора України і школи і виконанням Державного Гімну України.

Під час підготовки та проведення заходів з відзначення річниці незалежності у пригоді стануть методичні рекомендації, розроблені Українським інститутом національної пам’яті. 

МОН України звертається з проханням активно висвітлювати  проведення  заходів на web-сторінках навчальних закладів та органів управління освітою. 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді