Про використання приміщень дошкільних навчальних закладів

За підсумками Всеукраїнської наради з питань цілей, змісту та форм дошкільної освіти підготовано лист Міністерства освіти і науки України «Про використання приміщень дошкільних навчальних закладів» від 18.07.2014 № 1/9-363.

У Всеукраїнській нараді з питань цілей, змісту та форм дошкільної освіти, яка відбулася 9 липня 2014 року, взяли участь представники громадських організацій, засобів масової інформації, батьківських комітетів, Національної академії педагогічних наук України, вихователі.

За підсумками Всеукраїнської наради з питань цілей, змісту та форм дошкільної освіти підготовано лист Міністерства освіти і науки України «Про використання приміщень дошкільних навчальних закладів» від 18.07.2014 № 1/9-363, де запропоновано сприяти:

  • приватній ініціативі щодо орендування приміщень для відкриття дошкільного навчального закладу з встановленням терміну договору оренди за погодженням сторін, але не менше, ніж п’ять років, якщо орендар не пропонує менший термін (згідно зі статтею 17 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» від 10.04.1992 № 2269-XII);
  • використанню приміщень дошкільних навчальних закладів за призначенням та недопущення випадків їх закриття, перепрофілювання тощо.

Також у листі окремо наголошено на використанні виключно для роботи з дітьми вивільнені приміщення ліквідованих державних та комунальних дошкільних навчальних закладів (згідно зі статтею 16 Закону України «Про дошкільну освіту» від 11.07.2001 № 2628-III).

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді