Освітян-переселенців зі східних областей працевлаштовують

Міністерство соціальної політики України та Міністерство освіти і науки України оприлюднили лист про необхідність працевлаштувати вчителів та вихователів, які вимушено переселилися з територій, де проводиться антитерористична операція.

Міністерство соціальної політики України (Мінсоцполітики) та Міністерство освіти і науки України (МОН) звертають увагу керівників органів державної служби зайнятості та місцевих органів управління освітою на необхідність працевлаштувати вчителів загальноосвітніх шкіл і вихователів дошкільних навчальних закладів, які шукають роботу і не мають можливості надати відповідні документи для оформлення трудових відносин. Про це йдеться у спільному листі МОН та Мінсоцполітики від 15.08.2014 № 1/12-5698, 9209/0/14-14/21.

У листі рекомендовано центрам зайнятості оперативно налагодити з місцевими органами управління освітою обмін інформацією в режимі онлайн про актуальні вакансії та претендентів на їх заміщення, а також з координаційними центрами, які надають допомогу вимушено переселеним громадянам, про кількість осіб з числа переселенців, які можуть бути працевлаштовані в загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади.

Інформувати шукачів роботи, які не мають документів, про можливість підтвердження страхового стажу та отримання індивідуальних відомостей про застраховану особу в органах Пенсійного фонду України та забезпечити оперативний розгляд органами  Пенсійного фонду України звернень громадян для отримання відповідних довідок.

Після звернення до центрів зайнятості осіб, які не мають відповідних документів та бажають працевлаштуватися у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах за наявними вакансіями, здійснюється підбір для них робочого місця.

Передбачено безперешкодний прийом на роботу зазначених вище осіб на заявлені вакансії за направленням центру зайнятості на підставі:

•        індивідуальних відомостей про застраховану особу;

•        поданих зазначеною особою документів, що підтверджують її фактичне місце проживання (здійснюється управліннями, відділами (секторами) Державної міграційної служби України у порядку, встановленому наказом Міністерства внутрішніх справ України № 1077 від 22.11.2012, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України за № 2109/22421 від 18.12.2012);

•        документів, що підтверджують проходження особою повного медичного обстеження;

•        отримання від особи згоди на обробку персональних даних у встановленому законодавством порядку.

Після зарахування особи на відповідну посаду місцеві органи управління освітою звертаються до:

•       навчальних закладів — за підтвердженням документів про освіту відповідно до наданої такою особою інформації;

•       відповідних інститутів післядипломної педагогічної освіти — за підтвердженням кваліфікаційної категорії, підвищення кваліфікації тощо.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді