Рекомендації щодо діяльності керівників гуртків дошкільних закладів

На сайті Міністерства освіти і науки України опубліковано листа, в якому подано рекомендації для використання в педагогічній практиці.

Міністерство освіти і науки України оприлюднило листа «Щодо вирішення окремих питань діяльності керівників гуртків дошкільних навчальних закладів» від 18.09.2014 № 1/9-473 з рекомендаціями для працівників дошкільних закладів освіти.

Відповідно до законодавства та нормативно-правових актів України у дошкільних навчальних закладах передбачено посаду керівника гуртка з розрахунку 0,125 штатної одиниці на одну групу, а заробітна плата визначається на підставі фактичної кількості відпрацьованих годин.

У листі наведено приклад розрахунку кількості штатних одиниць керівника гуртка дошкільного навчального закладу. Визначення розміру заробітної плати керівника гуртка, де ставка заробітної плати встановлюється на підставі затрат робочого часу в астрономічних годинах (60 хвилин) і норма годин на одну тарифну ставку керівника гуртка становить 18 годин на тиждень.

Щорічна основна відпустка у керівників становить від 42 до 56 календарних днів у випадку, коли педагоги працюють з дітьми, які потребують корекції фізичного і психічного розвитку.

З урахуванням типу дошкільного навчального закладу, завдань та напрямів його діяльності, керівник кожного дошкільного навчального закладу за погодженням з профспілковим комітетом має розробити посадову інструкцію керівника гуртка та затвердити графік його роботи.

Окрім основних програм, для організації роботи з дітьми в гуртках варто використовувати додаткові парціальні та інші програми, затверджені відповідно до законодавства, які є основою для організації діяльності дошкільних навчальних закладів за певним пріоритетним напрямом (художньо-естетичний, пізнавальний, етнокультурний фізкультурно-оздоровчий, тощо).

Зазначені рекомендації будуть надруковані в Інформаційному збірнику та розміщені на офіційному веб-сайті Міністерства освіти і науки України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей в літній період

Організація харчування дітей в оздоровчий період — на що звернути увагу. Скачайте корисні інфографіки для стендів у дитячому садку або роздаткових матеріалів для батьків
12245

Дидактичні ігри для дошкільнят

Якими мають бути дидактичні ігри для дошкільнят, щоб було і цікаво, і корисно. Адже важливо знайти підхід до дітей та зацікавити їх. Ефективні поради шукайте у статті
268277

Музичні ігри до Великодня

Якщо маєте змогу, запропонуйте дітям пограти з у великодні ігри, що здавна були відомі нашим предкам. Засвоївши правила, діти зможуть бавитися навіть без допомоги дорослих
15792

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді