Скорочення видатків не поширюється на навчальні заклади та наукові установи

Міністерство фінансів України повідомляє, що що дія пункту 6.6 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік», в якому йдеться про зменшення або скасування стимулюючих виплат, надання працівникам відпусток без збереження заробітної плати, на навчальні заклади та наукові установи не поширюється.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України повідомляє про те, що Міністерство фінансів України (Мінфін) розглянуло листа Профспілки працівників освіти і науки України щодо реалізації пункту 6.6 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік».

Мінфін повідомляє, що що дія пункту 6.6 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» на навчальні заклади та наукові установи не поширюється.

Відповідно до пункту 6.6 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» керівникам центральних органах виконавчої влади, які здійснюють контроль та нагляд у відповідних галузях та сферах, та центральних органів виконавчої влади, виконання функцій яких можуть здійснювати відповідні міністерства, з метою забезпечення скорочення видатків доручено здійснити заходи щодо оптимізації штатної чисельності працівників, надання працівникам відпусток без збереження заробітної плати, встановлення для працівників режиму роботи на умовах неповного робочого часу, зменшення або скасування стимулюючих виплат, підвищень посадових окладів, зменшення надбавок і доплат, які встановлені у граничних розмірах, переглянути укладені договори на придбання товарів, робіт, послуг.

Також відзначено, що відповідно до доручення Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка від 27.09.2014 № 29526/105/1-14 керівникам обласних, Київської міської державних адміністрацій доручено не допускати необґрунтоване зменшення стимулюючих виплат, надбавок і доплат, які встановлюються в граничному розмірі.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді