Відбулося засідання Громадської ради при ДІНЗ України

Учасники засідання Громадської ради при ДІНЗ України обговорили порядок державного інспектування навчальних закладів місцевими органами управління освітою, порядок їх державної атестації, план заходів щодо реалізації Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні ДІНЗ України на 2015 рік та інші важливі питання.

12 листопада 2014 року на базі Цифрового видавництва Експертус відбулося чергове засідання Громадської ради при Державній інспекції навчальних закладів України.

Засідання пройшло за участю заступника Голови ДІНЗ України Андрія Марочкіна; уповноваженої особи ДІНЗ України в Громадській раді, завідувача сектору взаємодії з громадськістю та ЗМІ і міжнародного співробітництва відділу організаційно-інформаційного забезпечення та роботи з персоналом ДІНЗ України Олени Гаращук; заступника начальника управління — начальника відділу інспектування та моніторингу професійно-технічних і позашкільних навчальних закладів ДІНЗ України Юрія Вергуна; головного державного інспектора відділу інспектування та моніторингу загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів Управління контролю за діяльністю загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів Володимира Коваленка.

Засідання Громадської ради відкрив її голова Василь Петрович, який поінформував про порядок денний та закликав усіх до активної роботи.

Учасників засідання привітав заступник Голови ДІНЗ України Андрій Марочкін. Він побажав усім плідної роботи та зауважив, що громадська думка є важливою при прийнятті рішень з різних питань. Громадськість має можливість реалізувати свої права щодо участі у формуванні державної політики у сфері освіти з питань, що стосуються компетенції Державної інспекції навчальних закладів України.

У ході засідання було обговорено різні питання та документи, зокрема:

  • проект Порядку державного інспектування навчальних закладів місцевими органами управління освітою;
  • проект Порядку державної атестації дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, навчально-виховних комплексів та об’єднань;
  • планування роботи ДІНЗ України та визначення пріоритетних напрямів її діяльності на 2015 рік;
  • формування та обговорення плану роботи Громадської ради при ДІНЗ України на 2015 рік;
  • орієнтовний план роботи ДІНЗ України щодо проведення консультацій з громадськістю у 2015 році;
  • план заходів щодо реалізації Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні ДІНЗ України на 2015 рік.

Також учасники засідання підбили результати роботи Громадської ради при ДІНЗ України за 2014 рік.

За результатами розгляду питань порядку денного засідання Громадською радою при ДІНЗ України прийнято рішення та надано Державній інспекції відповідні рекомендації. 

Наприкінці засідання до його учасників звернувся генеральний директор Цифрового видавництва Експертус Артем Тепляков, який наголосив на важливості співпраці органів державної влади, громадськості, ЗМІ для сприяння професійної майстерності освітян.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді