Апеляція на рішення атестаційної комісії

Типове положення про атестацію педагогічних працівників дозволяє педагогічним працівникам у десятиденний строк з дня вручення атестаційного листа подати апеляцію на рішення атестаційної комісії до атестаційної комісії вищого рівня

Апеляцію на рішення атестаційної комісії I рівня подають до атестаційної комісії II рівня, на рішення атестаційних комісій I та II рівнів — до атестаційної комісії III рівня.

Апеляцію розглядають за участі особи, яка її подала, крім випадків, коли вона у письмовій формі відмовилася від особистої участі у розгляді апеляції або не з’явилася на її засідання.

Атестаційна комісія розглядає апеляцію у двотижневий строк та ухвалює такі рішення:

  • про відповідність працівника займаній посаді та скасування рішення атестаційної комісії нижчого рівня
  • присвоїти відповідну кваліфікаційну категорію (педагогічне звання) та скасувати рішення атестаційної комісії нижчого рівня
  • залишити рішення атестаційної комісії без змін, а апеляцію без задоволення.

З огляду на те що атестація — це випробування педагогічного працівника на відповідність професійній кваліфікації, він має своєю працею у міжатестаційний період довести відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії. У разі неспроможності підтвердити наявну на момент атестації кваліфікаційну категорію, вона має бути знижена.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді