Перелік посад працівників з ненормованим робочим днем у сфері освіти

Орієнтовний перелік посад працівників з ненормованим робочим днем узгоджують взаємно Міністерство освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України

На основі переліку посад з ненормованих робочим днем в освіті визначають право працівників навчальних закладів на додаткову відпустку.

Ненормований робочий день — це особливий режим робочого часу, який встановлюють для певної категорії працівників за неможливості нормування часу трудового процесу.

Чи готуватися до інституційного аудиту

За особливий характер праці передбачена щорічна додаткова відпустка (ст. 8 Закону України «Про відпустки»).

За ненормованого робочого дня надають відпустку за особливий характер праці тривалістю до 7 календарних днів.

Категорії працівників, які мають право на таку відпустку, зазвичай визначають у додатку до колективного договору, укладеного між адміністрацією та профспілкою навчального закладу (загальноосвітнього чи дошкільного). При цьому навчальні заклади керуються Орієнтовним переліком посад працівників з ненормованим робочим днем.

Наразі актуальний перелік додано до Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки, зареєстрованої 15.12.2016 за № 31.

Зауважте!

Орієнтовний перелік посад працівників з ненормованим робочим днем (Галузева угоди між МОН України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки)

Повний орієнтовний перелік

  • можна скачати, клікнувши на зображення (3 стор. у форматі pdf)

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді