Як виконувати норми харчування в дитсадку: роз’яснення експерта МОЗ
1. Забезпечте принаймні кількаденний запас продуктів тривалого зберігання. Врахуйте особливі дієтичні потреби членів вашої родини.
2. Обирайте для запасу продукти харчування, які можна довго зберігати та вживати сирими. Рекомендований перелік:
- М’ясні або рибні консерви, готові для вживання.
- Консервовані овочі, фрукти, ягоди.
- Батончики: білкові, злакові, фруктові.
- Пластівці, гранола, хлібці.
- Арахісове масло.
- Сушені фрукти, ягоди.
- Консервовані соки.
- Пастеризоване молоко.
- Горіхи.
- Дитяче харчування, за потреби.
Навіть, якщо у вас є можливість приготувати їжу, потурбуйтеся, щоб у вас були ці продукти. Не забудьте про консервний ніж.
У кого які обов'язки, якщо дитина отримала травму в дитсадку? Що врахувати та як запобігти - роз'яснення експерта.
3. Не їжте ті продукти, в безпеці яких ви сумніваєтеся. За відсутності електропостачання продукти, що зберігаються при низьких температурах у холодильнику, можуть стати небезпечними.
4. Зберігайте їжу в закритих контейнерах. Тримайте в чистоті посуд для приготування та споживання їжі.
Не споживайте будь-яку їжу, яка була забруднена, а також ту, що:
- була при кімнатній температурі протягом двох годин або більше;
- має незвичайний запах, колір або текстуру.
5. Не їжте консерви з банок, які здулися або іржаві, навіть якщо продукт на вигляд безпечний.
6. Використовуйте кип’ячену або бутильовану воду, щоб приготувати дитячу суміш.