1. Забезпечте принаймні кількаденний запас продуктів тривалого зберігання. Врахуйте особливі дієтичні потреби членів вашої родини.
2. Обирайте для запасу продукти харчування, які можна довго зберігати та вживати сирими. Рекомендований перелік:
- М’ясні або рибні консерви, готові для вживання.
- Консервовані овочі, фрукти, ягоди.
- Батончики: білкові, злакові, фруктові.
- Пластівці, гранола, хлібці.
- Арахісове масло.
- Сушені фрукти, ягоди.
- Консервовані соки.
- Пастеризоване молоко.
- Горіхи.
- Дитяче харчування, за потреби.
🎠 Все про ігрову діяльність: ВЕБІНАР Навіть, якщо у вас є можливість приготувати їжу, потурбуйтеся, щоб у вас були ці продукти. Не забудьте про консервний ніж.
3. Не їжте ті продукти, в безпеці яких ви сумніваєтеся. За відсутності електропостачання продукти, що зберігаються при низьких температурах у холодильнику, можуть стати небезпечними.
4. Зберігайте їжу в закритих контейнерах. Тримайте в чистоті посуд для приготування та споживання їжі.
Не споживайте будь-яку їжу, яка була забруднена, а також ту, що:
- була при кімнатній температурі протягом двох годин або більше;
- має незвичайний запах, колір або текстуру.
5. Не їжте консерви з банок, які здулися або іржаві, навіть якщо продукт на вигляд безпечний.
6. Використовуйте кип’ячену або бутильовану воду, щоб приготувати дитячу суміш.

