Що організувати до Дня здоров’я в дитячому садку

Як спонукати дітей вести здоровий спосіб життя? Проведіть заходи до Всесвітнього дня здоров’я

Готуємося до нового навчального року

7 квітня у всьому світі відзначають свято здоров’я. Всесвітня організація охорони здоров’я мала на меті підвищити рівень свідомості суспільства щодо глобальної проблеми охорони здоров’я, а також об’єднати зусилля світової спільноти для захисту здоров’я і благополуччя людей.

Робота з дітьми в цьому напрямі не повинна бути фрагментарною, а має логічно вплітатися у щоденне життя дітей.

Цього дня зверніть особливу увагу дошкільників на те, як вони можуть піклуватися про своє здоров’я.

У цікавій формі, з опорою на наочність розкажіть дітям про будову людського організму, особливості функціонування різних органів та систем, взаємозв’язок між нашим харчуванням та станом здоров’я. Для проведення бесіди з дітьми можете запросити медичну сестру чи лікаря-педіатра.

Прочитайте дітям казку Олександри Бичковської «Казка про те, як хлопчик Степанко здоров’я шукав». Обговорюючи пригоди хлопчика, зверніть увагу дошкільників на поради, які він отримував: «Хочеш бути здоровим, їж свіжі овочі», «Починай свій день з гімнастичних вправ», «Хто добре жує, той добре живе» тощо. Можете також скористатися сторінкою здоров’я від Надії Красоткіної, що містить «вірші-навчалочки на основі народної творчості» та запитання для обговорення кожного вірша.

Подивіться з дітьми мультфільми, зокрема із циклу «Азбука здоров’я» від «Смішариків» та за віршами Корнія Чуковського «Айболить» (Київнаукфільм, 1984) та «Мийдодір» (Союзмультфільм, 1954).

Проведіть консультацію для батьків щодо традиційних і нетрадиційних способів оздоровлення дошкільників.

Для закріплення отриманих знань організуйте для дітей інтелектуальну вікторину.

Наприкінці дня запропонуйте створити спільний плакат «Ми — здорові малюки». Обговоріть з дітьми правила збереження та зміцнення здоров’я, запишіть їх на плакаті і розмістіть у груповому приміщенні.

Розкажіть дошкільникам, що зміцненню здоров’я сприяють заняття спортом, зокрема силові вправи. Повправлятися у виконанні таких вправ, уявивши себе сильними та відважними козаками, діти зможуть під час фізкультурного заняття на зразок «Козацького тренування».

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді