Консультації для батьків

Консультації для батьків дітей раннього, молодшого, середнього та старшого дошкільного віку в закладі дошкільної освіти

Рекомендаційний лист: коли надавати, як складати

Робота з батьками в ДНЗ | консультації

Як виховати самостійну дитину

Що таке «самоорганізація дошкільника», як проявляється самостійність дитини та що можуть зробити для цього батьки й інші дорослі.

Пізнавальний розвиток дошкільників

Розкажіть про особливості пізнавального розвитку дітей у період від трьох до шести років. Поясність, якої саме допомоги потребують діти молодшого, середнього та старшого дошкільного віку.

Які іграшки обрати дітям

Поясніть батькам, які іграшки справді необхідні дошкільникам для всебічного розвитоку на різних етапах, а які - лише забаганка дорослих.

Психологічні консультації для батьків у ДНЗ

Про особливості консультативних бесід з батьками у закладі дошкільної освіти. Як працювати з «невмотивованим» клієнтом та організувати консультативну бесіду

Навіщо дітям потрібен режим дня?

У батьків, які нехтують режимом дня дитини, напоготові стандартна відповідь: «А нам педіатр нічого про це не говорив» або «Так режим є в дитячому садку, а вдома він навіщо?». Як наслідок, до шести років у багатьох дітей розвивається невротичний стан, з’являються маніпулятивні й істеричні прояви. Яку ж роль у розвитку дитини відіграє режим дня та чи справді так важливо його дотримуватися?

Дошкільник, девайс і психологічний розвиток

Як впливають гаджети і девайси на психологічний розвиток дитини? Як виникає digital-залежність, чим загрожує та чи можна їй запобігти?

І до цієї теми стислі рекомендації для батьків:

Які небезпеки підстерігають дитину в інформаційному середовищі? Як впливають реклама та неправильно дібрані розвивальні передачі на психіку та фізичний розвиток дитини? Зі статті ви дізнаєтеся, як уникнути шкоди від медіа.

Говоримо з дитиною про її тяжке захворювання

Якщо сказати дошкільнику правду про його тяжку недугу, то це зменшить стрес і почуття провини. Так вважає більшість фахівців. Діти, які знають правду, енергійніше протистоять захворюванню та активніші під час лікування. Батькам слід не поклонятися хворобі, а діяти. Щирі розмови зближують сім’ю і допомагають подолати проблеми цього складного періоду. Дитина має бути впевнена, що батьки її люблять, вони завжди на її боці, не залишать її в біді, підтримуватимуть і допомагатимуть попри все. Скористайтеся рекомендаціями експерта, як консультувати батьків, діти яких тяжко хворіють.

Консультації для батьків дітей раннього і молодшого дошкільного віку

Адаптація дітей до умов закладу дошкільної освіти

З чим пов’язані проблеми адаптаційного періоду дошкільника? Як допомогти малюку призвичаїтися до нових умов? Поради та рекомендації практичного психолога батькам і вихователям у період адаптації дітей раннього віку до умов дитячого садка.

Як сприяти пізнавальній діяльності дитини раннього віку

Яким чином можна забезпечити простір для пізнавального і сенсорного розивитку малюка.

Консультації для батьків дітей середнього і старшого дошкільного віку

Що відбувається з дитиною старшого дошкільного віку

Зрозуміти старшого дошкільника, наблизитися до нього допоможе обізнаність батьків з особливостями цього вікового періоду, їх готовність адекватно реагувати на фізичні та психічні зміни в розвитку дитини.

На порозі першого класу: працюємо з батьками

Проаналізовано проблеми, з якими стикаються шестирічні першокласники. Дізнайтеся, як донести батькам інформацію про причини шкільних проблем та як їм запобігти



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді