Пригоди Мобілайчика в Музичному Королівстві

Конспект музичного заняття для дітей старшої групи

Щоб ознайомити дітей із «музичними можливостями» комп’ютера, перетворіть музичне заняття на своєрідний майстер-клас для дошкільників з ІКТ. Під час розучування тематичних пісень діти вивчають будову комп’ютера, пізнають його технічні можливості.

Дошкільникам подобається виготовляти іграшковий комп’ютер, який зрештою «оживає» і «пропонує» музичні ігри і творчі завдання.

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Матеріали:

  • театр кухлів
  • магнітна дошка
  • саморобний комп’ютер
  • паперові сніжинки
  • камінчики
  • картки-мобілки.

Технічне оснащення:

  • мультимедійний центр
  • комп’ютер
  • СD із аудіозаписами.

Хід заняття

Діти заходять до музичної зали, музичний керівник вітається з ними, звертає увагу на мобільний телефон — персонаж театру кухлів.

Музичний керівник:

Діти, погляньте, що це? (Відповіді дітей.)

Це дуже цікавий телефон.

Мобілайчик (озвучує дорослий): Так, я — телефончик, і звуть мене Мобілайчик.

Музичний керівник: Мобілайчик? Оце ім’я! А як ти потрапив до музичної зали?

Мобілайчик: Я жив у крамничці і завжди мріяв знайти собі друзів. Одного зимового дня до крамнички зайшов хлопчик. Вибравши влучну мить, я стрибнув у рюкзачок, що висів у малого за спиною. Хлопчик поспішав до дитячого садка. Опинившись у дитсадку, я вистрибнув із рюкзака і — миттю до великої ошатної зали з мрією знайти вірних друзів. А тут з’явилися й ви!

Музичний керівник: Ти дуже вчасно завітав сюди, адже ми з дітьми саме збиралися до Музичного Королівства. Я гадаю, ми зможемо тобі допомогти знайти вірних друзів. А щоб подорож була веселою, пропоную взяти у руки сніжиночки і разом із ними полинути до Королівства.

Діти беруть в руки паперові сніжинки і танцюють танок на вибір музичного керівника.

Звучить весела музика. Ширма, за якою розміщено куточок із різними технічними засобами — комп’ютером, музичним центром, мультимедійною дошкою, — розкривається. Діти опиняються у незвичному місці.

Пригоди Мобілайчика в Музичному КоролівствіСкачайте конспект музичного заняття «Пригоди Мобілайчика в Музичному Королівстві»

За матеріалом Тетяни Вовк, музичного керівника ДНЗ № 46 «Сонечко», Чернівці

Музичні ігри на заняттях у дистадку:

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді