Про зменшення надбавки «за престижність праці» педпрацівника попереджають за два місяці до початку навчального року

Надбавка "за престижність праці" у граничному розмірі 20% від посадового окладу (ставки заробітної плати) має виплачуватися педагогічним працівникам дошкiльних, позашкiльних, загальноосвiтнiх, професiйно-технiчних навчальних закладiв, вищих навчальних закладiв I–II рiвня акредитацiї, iнших установ i закладiв незалежно вiд їх пiдпорядкування.

Її встановлено відповідно до постанови КМУ «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів 1-ІІ рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування» від 23.03.2011 №373 із змінами, внесеними постановою КМУ від 25.03.2014 № 88 (далі — Постанова № 373).

Розмір надбавки встановлюється керівником навчального закладу (установи) у межах фонду оплати праці відповідно до ч.1 ст. 51 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 № 2456-VI.

Надбавка встановлюється на весь обсяг навчального навантаження, що виконується працівником.

Про зміну умов оплати праці в бік погіршення працівників попереджають за два місяці до початку навчального року відповідно до ст.103 Кодексу законів про працю України письмово в наказі.

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді