Право на пенсію за вислугу років інструктора з фізкультури ДНЗ

Дізнайтеся з публікації, чи робота на посаді фізичного інструктора дошкільного навчального закладу дає право на призначення пенсії за вислугу років

Право на пенсію за вислугу років мають працівники освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення  за наявності спеціального стажу роботи за переліком, що затверджується у порядку, який визначається Кабінетом Міністрів України (п. «е» статті 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення» від 05.11.1991 № 1788-ХІІ).

У Переліку закладів і установ освіти, охорони здоров’я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років (постанова КМУ від 04.11.1993 року № 909) визначено, що в дошкільних навчальних закладах право на пенсію за вислугу років мають: завідуючі, вихователі-методисти, вихователі, музичні керівники, вчителі-дефектологи, вчителі-логопеди, практичні психологи.

Оскільки посаду інструктора з фізкультури дошкільного навчального закладу не включено до Переліку закладів і установ освіти, охорони здоров’я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, то робота на цій посаді не дає права на призначення пенсії за вислугу років.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді