Роз’яснення щодо алгоритму роботи з проходження НМТ-2023

Як працювати з онлайновим сервісом тестування під час проходження національного мультитесту

Алгоритм роботи з НМТ-2023Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Цього року вступники закладів вищої освіти складатимуть національний мультипредметний тест з української мови, математики та одного предмета на вибір.

Зауважимо, що тест проходитиме в тимчасових екзаменаційних центрах. Учасники працюватимуть з онлайновим сервісом тестування.

Насамперед кожна аудиторія для проведення тестування матиме для кожного учасника обладнане індивідуальне робоче місце. Це комп’ютер, під’єднаний до інтернету й налаштований для тестування. На комп’ютері буде відкрита стартова сторінка сервісу, у якому ви проходитимете тест.

Старший інструктор в аудиторії видасть індивідуальну картку учасника тестування, де вказано логін і пароль випускника. Потрібно уважно ввести логін і пароль у відповідних місцях сервісу тестування. Потім натиснути червону кнопку «Увійти».

Далі завантажиться персональна сторінка. У правому верхньому куті зазначено прізвище, ім’я, по батькові учасника. Варто перевірити правильність їх написання. Якщо виявлено помилку — треба повідомите інструктора.

Наступний крок — «Перейти до тесту». Завантажиться головна сторінка, де зазначено дату та час початку тестування.

На головній сторінці також є три вкладки: «Іспит», «Довідкові матеріали» та «Інструкція».

«Довідкові матеріали» — це формули й таблиці, які знадобляться під час виконання завдань з математики, фізики та хімії.

«Інструкція» містить інформацію щодо роботи із сервісом і процедури проходження тесту.

На столі учасників також лежатиме аркуш паперу для чернетки. Якщо цього аркуша буде замало, варто попросити в інструктора ще один.

З моменту початку тестування почнеться відлік часу для його виконання. На виконання всіх завдань виділено 180 хвилин. 

Зауважимо, що години, хвилини та секунди до кінця тестування вказані на таймері в правому верхньому куті екрана. Цей таймер можна приховати, натиснувши на кнопку із зображенням перекресленого ока. Знову відкрити таймер можна, якщо натиснути клавішу Esc на клавіатурі.

Якщо завдання не відображається повністю, «зависло», — потрібно оновити сторінку, натиснувши на клавіатурі F5.

Коли учасник хоче завершити тестування, то варто натиснути кнопку «Завершити роботу над тестом». Сервіс тестування ще раз уточнить, чи дійсно людина хочете завершити тест. Натиснувши кнопку «Так, завершити роботу», змоги повернутися до виконання завдань уже не буде.

Окрім того, перед остаточним завершенням сервіс нагадає, на які завдання ще не надано відповіді. Можна повернутися до виконання цих завдань і зберегти свої відповіді. Важливо, що сервіс зарахує тільки збережені відповіді.

Після завершення виконання всіх завдань НМТ учасник одразу побачить свої результати на екрані. Це кількість тестових балів, яка буде нарахована за правильні відповіді з кожного предмета окремо.

Для того, щоб вийти із сервісу тестування, треба навести курсор на прізвище, ім’я й по батькові та натиснути на кнопку «Вийти».

Детальніша інформація знаходиться на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5004

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді