В Уряді заплановано значний розвиток і трансформація системи освіти

Новий підхід до управління системою освіти стане ключовим вектором роботи уряду

Розвиток і трансформація освітиЯк працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

Новий підхід до управління системою освіти та тотальна боротьба з бюрократією стануть ключовим вектором роботи Кабінету Міністрів у напрямку реалізації освітньої реформи.

Таку інформацію зазначив віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров після призначення на нову посаду в Кабінетів Міністрів.

Як він повідомив, у напрямку боротьби з бюрократією в освіті відбуватиметься трансформування закладів освіти в такі, що підтримують та залучають талановитих викладачів за гідну оплату праці.

Зокрема передбачається надання свободи управління ефективним менеджерам, які мають за мету реалізацію змін.

Серед планів для розвитку — трансформація освітніх просторів у сучасніші та навчання для освітніх менеджерів і викладачів.

Окрім того, важливу роль приділятимуть розвитку англійської мови, цифрових навичок та підприємництва.

«Світ не стоїть на місці. Поза нашою війною світ продовжує активно розвиватися. Наймогутніші держави з усіх сил конкурують за таланти. Технології змінюють актуальність професій. Освіта та наука потребують трансформації. Потрібні сміливіші та швидші зміни, щоб наші діти здобули знання, які відповідають викликам сучасності», — акцентував віцепрем’єр Михайло Федоров.

Раніше Верховна Рада підтримала пропозицію Кабінету Міністрів щодо посилення освітнього напряму в уряді шляхом надання додаткових повноважень службі віцепрем'єр-міністра.

Нагадаємо, що віцепрем'єр-міністру Михайлу Федорову, окрім діджиталізації, надано додаткові повноваження у сфері інновацій, розвитку освіти, науки та технологій.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14228

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32437

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
250747

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді