Як визначати хімічний склад та енергетичну цінність продуктів харчування
Запитання
Відповідь
Плата за харчування дітей: чи знаєте вимоги
Енергетична цінність харчових продуктів залежить від вмісту в них білків, жирів і вуглеводів.
Енергетична цінність (або калорійність харчового продукту) — це кількість енергії, що вивільняється в організмі людини у процесі травлення в основному при окисненні жирів, білків, вуглеводів за умови повного їх засвоєння.
Хімічний склад та енергетичну цінність продукту харчування визначають відповідно до маси нетто на одну дитину певної вікової групи.
У багатьох наукових джерелах кількість білків, жирів, вуглеводів та енергетичну цінність наводять у розрахунку на 100 г харчового продукту або страви.

Державна мова — робоча мова спілкування у закладі освіти. Що потрібно врахувати у роботі — роз‘яснюють експерти.
Розглянемо, як визначити кількість білків, жирів, вуглеводів у харчовому продукті, необхідному для приготування певної страви, а також енергетичну цінність певної кількості харчового продукту на конкретних прикладах.
