Хто погоджує примірне двотижневе меню

3228

Запитання

Державну санітарно-епідеміологічну службу України реорганізували. Який орган державної влади погоджує тепер примірні двотижневі меню закладів дошкільної освіти?

Відповідь

Відповідальні особи закладів дошкільної освіти та суб’єкти господарювання, які надають послуги з організації харчування в таких закладах, зобов’язані погоджувати примірні двотижневі меню з територіальними органами Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба).

Попередньо примірне двотижневе меню має затвердити керівник закладу дошкільної освіти (п. 19 Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого наказом МОЗ, МОН від 01.06.2005 № 242/329).

Держпродспоживслужбу утворили на виконання постанови КМУ «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» від 10.09.2014 № 442 та приєднали до неї Державну санітарно-епідеміологічну службу України. Тож тепер саме Держпродспоживслужба реалізує державну політику в галузі санітарного законодавства (пп. 1 п. 3 Положення про Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, затвердженого постановою КМУ від 02.09.2015 № 667).

Свої повноваження вона здійснює безпосередньо та через територіальні органи.

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

З відповіді Тетяни СОМОВОЇ,
головного спеціаліста відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів,
ж. «Медична сестра дошкільного закладу»

Вебінар ВМДЗ

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей в літній період

Організація харчування дітей в оздоровчий період — на що звернути увагу. Скачайте корисні інфографіки для стендів у дитячому садку або роздаткових матеріалів для батьків
14192

Діти та здорове харчування: що робити

Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
1590