Оприлюднено звіт «Діти в медіа: як висвітлювати й дотримуватися правил»

ГО «Телекритика» розробила «дорожню карту» зі створення належних умов під час залучення дітей до медіапростору з рекомендаціями для ЗМІ, державних органів та громадських організацій

ГО «Телекритика» розробила «дорожню карту» зі створення належних умов під час залучення дітей до медіапростору з рекомендаціями для ЗМІ, державних органів та громадських організацій.

Звіт містить результати експертного обговорення та аналіз психологічних основ етичного кодексу для журналістів, які залучають дітей до створення медіапродукту. Також у звіті наведено перелік законодавчих норм, яких мають дотримуватися ЗМІ, подано візуалізовану пам’ятку для журналіста «Як проводити інтерв’ю з дитиною» і рекомендації зарубіжних громадських організацій щодо висвітлення сексуального насильства над дітьми.

В українських ЗМІ часто трапляються порушення прав дитини, нехтування її інтересами, особливо у висвітленні випадків насильства над дітьми. Безперечно, завдання медіа — привертати увагу громадськості й держави до таких випадків, але робити це слід коректно, професійно, з дотриманням українських та європейських правових норм, не завдаючи дитині ще більшої шкоди й не порушуючи її прав.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді