Театр — це школа життя

Вийшло з друку четверте число журналу «Методична скарбничка вихователя», присвячене темі «Театр — це школа життя».

У четвертому числі журналу «Методична скарбничка вихователя» висвітлено тему театрального мистецтва, яка є дуже близькою дошкільникам. Дитина та гра, як і театр та гра, є невіддільними одне від одного. Під час театральної гри діти мають змогу перевтілитися в іншого, відчути його емоції та перейнятися його проблемами. Тому театр є справжньою школою життя для дошкільників.

Про основні напрями опрацювання театральної теми та особливості організації життєдіяльності дошкільників у межах кожного з них ідеться у вступній статті «Театр — це школа життя для дошкільників». У пригоді педагогам стануть і такі матеріали до теми: ідея, лексичне поле, очікувані результати опрацювання теми, її змістове наповнення у вигляді інтелектуальної карти, тематика інтегрованих занять на два тижні та плани-конспекти інтегрованих занять. А також добірка відповідних дидактичних матеріалів, поданих на картках картотеки.

Аби поповнити набір театральних атрибутів вашого дошкільного закладу, пропонуємо скористатися майстер-класами «Виготовляємо персонажів для лялькового театру» та «У гостях у казки «Рукавичка»: паперопластика», поданими на кольорових сторінках числа. Також на цих сторінках до вашої уваги: асоціативна карта, завдання для аудиту та ілюстрація до теми.

Доведено, що театральна діяльність винятково позитивно впливає на особистість дошкільника. Тож сповна використати ці її можливості пропонуємо, реалізувавши творчий проект «Сходинками до чарівного світу театру». Етапи творчого проекту, зокрема рекомендовані форми роботи під час кожного з них, а також сценарій вистави театру етичних мініатюр подано в статті «Підіймаємося сходинками до чарівного світу театру: творчий проект».

До проживання театральної теми варто долучати і батьків вихованців. Зокрема, варто порадити їм, як захопити дитину театральним мистецтвом. Про те, як організувати перший візит дошкільника до театру та підготуватися до вистави родинного театру удома — у статті «Роль батьків у залучення дитини до яскравого світу театрального мистецтва».

А ще для вас у цьому числі:

  • конспект інтегрованого заняття для дітей старшого дошкільного віку «Це — диво-театр»;
  • пам’ятка для батьків «Як організувати театр удома»;
  • майстер-клас «Подарунок до Дня матері».

Докладніше — у квітневому числі журналу «Методична скарбничка вихователя».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як природно навчати іноземної мови в дошкільному віці

Чому педагоги дошкільних закладів з гордістю заявляють, що їхні вихованці вже у молодшій групі вивчають іноземні мови, у середній — розв’язують математичні рівняння, а в старшій — вивчають основи комп’ютерної грамотності? Чи варто починати навчання іноземної мови в дошкільному віці?
3869

Заняття з англійської мови в дитячому садку

Виберіть конспект заняття з англійської мови в дитячому садку, що найліпше підійде вашим вихованцям, а також скачайте інфорграфіку із вправами для дітей різного віку.
30093

Виховуємо патріотів на заняттях з англійської мови

Виховувати в дітей патріотичні почуття можна навіть під час вивчення іноземної мови. Поговоріть із дошкільниками на заняттях з англійської мови про Батьківщину, неповторність її природи, про суспільні й сімейні цінності
3862

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді