Ідеї для тематичного святкування Дня хліба в дитсадку

Всесвітній день хліба: завдання для дітей

Святкування Дня хліба в дитсадку

Картка контролю організації ігрової діяльності: СКАЧАТИ

На платформі «Розвиток дитини» опублікували оригінальні практичні завдання на тему хліба для використання батькам, вихователям дитсадків та вчителям початкових класів.

Завдання можна використовувати для розширення кругозору дитини, зокрема під час тематичних святкувань на Всесвітній день хліба, який щороку відзначають 16 жовтня.

Насамперед, робота з подібними шаблонами позитивно вплине на формування зорово-моторної координації, моторики руки, точності рухів, уміння вирізати та приклеювати, що є необхідним для дошкільнят і готуватиме руку до письма.

Під час виконання завдань діти розвиватимуть аналітичне мислення, увагу, уміння порівнювати та зіставляти, застосовувати набуті знання в нових умовах.

Окрім того, робота над завданнями сприятиме розширенню словникового запасу та розвитку зв’язного мовлення.

Яскраве оформлення завдань заохотить малечу до зосередженої роботи й позитивно вплине на формування творчих здібностей.

Цікаві завдання, які можна використати для роботи з дітьми:

Хліб — картки Домана. Це дидактичний матеріал для дітей віком 2–4 роки та дошкільнят 5–6 років, спрямований на ознайомлення з основними формами та видами хлібобулочних виробів. Картки можна використовувати для ігор, занять та уроків за методами Домана та Монтессорі.

Аплікація про хліб. Хлібна корзина. Це творче завдання для дітей 3–4 років, спрямоване на розвиток уміння вирізати та створювати аплікацію з паперу. Матеріал містить шаблони для вирізання різних видів хліба і хлібобулочних виробів та тематичне тло з корзиною, на яку треба приклеїти хлібні вироби.

Відзначаємо День хліба з дошкільнятами: прикрашаємо коровай пластиліном. Це шаблон для роботи з дітьми 3–6 років, що дасть змогу створити цікаву саморобку — картинку в стилі рельєфної пластилінографії. Матеріал стане в нагоді батькам та вихователям для роботи з дітьми вдома і в закладах дошкільної освіти.

Колоски: шаблон для малювання пальчиками. Це яскравий шаблон для малювання пальчиками для дітей раннього віку та молодших дошкільнят 2–4 років. На аркуші зображено колоски пшениці на тематичному тлі, які дитині пропонується доповнити за допомогою нетрадиційної техніки малювання: відбитками пальчиків, умочених у жовту фарбу. У результаті роботи дитина отримає барвистий завершений малюнок колосків.

Плануємо покупки: хлібний відділ. Це завдання допоможе дитині навчитися планувати витрати й розвинути навички додавання. Дитині дається таблиця зі списком товарів. Графу з цінами дитина повинна заповнити самостійно, відвідавши магазин і дізнавшись реальні ціни на товари. Потім пропонується підрахувати загальну суму покупок і записати відповідне число.

У пекарні: називаємо хлібобулочні вироби. Завдання спрямоване на ознайомлення з видами хлібобулочних виробів, збагачення словникового запасу. Дитині пропонується підписати подані на малюнку вироби з борошна та дописати назви відомих їй хлібобулочних виробів. Завдання сприятиме розширенню уявлення дитини про пекарню та вироби, що в ній виготовляються.

Відзначаємо День хліба. Це завдання спрямоване на формування мовної та мовленнєвої компетентності, орфографічної пильності при списуванні з друкованого зразка, культури письма, графічних навичок, розвиток дрібної моторики, а також зв’язного мовлення. Матеріал містить декілька цікавих завдань на тему хліба: списування тексту про хліб, кросворд про хліб, завдання намалювати хлібину за описом.

Варто зазначити, що завантаження завдань для дітей доступне для користувачів сайту після швидкої реєстрації.

За матеріалами Освіта.юа

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Тиждень безпеки в ЗДО: планування

Тиждень безпеки дитини є важливим для систематизації знань дітей про безпечну поведінку й довкілля. Діти мають дізнаватися про правила безпечної поведінки і від педагогів, і від батьків. Тому доцільно організувати комплексну роботу, передбачаючи взаємодію всіх учасників освітнього процесу
101587

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді